На гости на Западен парк

map-e5fcd77d580d

Западен парк е вторият по големина парк в София след Борисовата Градина. Разположен е между кварталите Западен Парк, Люлин, Факултета, Красна Поляна, Захарна Фабрика и Гевгелийски. Попада в столичния район Илинден. През парка тече Суходолската река и минава жп линията за Перник. На парка е кръстена и намиращата се под булевард Царица Йоанна метро станция. P1290002 Входът на Западния парк е откъм булевард Сливница. Паркът е с много добра инфраструктура, има много пейки, оживен е, но няма нощно осветление. В края на парка се намира местността Смърдана…
Ден като днешния не беше за изпускане. Слънце, сняг (плаж, море :) настроение. А в Западен парк съм ходил като съм бил на две (най-вероятно). Та по-добър повод да се посети не намерих.
В сравнение с Южен, изглежда пуст, тъп и скучен. И настина…
На майна си райна, с безпризорни старци и невръстни вандали, Западен парк олицетворява красиво минало и несигурно бъдеще. Но…
P1290021 От друга страна пейзажът днес беше тъпкан с хубавина :)
Нещо като бяла приказка – огромни поляни с недокоснат сняг, които те карат да им се нахвърлиш (и да ги налапаш). Тук-там цъфнали новички беседки с покриви за раздумка след някоя и друга глупост като Снежен човек без морков за нос и копчета за очи или жалък опит за четиристранен дувар. Слънчевите лъчи проникват през клонките и достигат до тесните пътечки водещи обезателно до някъде-никъде. По-красиво би трябвало да е само през пролеттаP1290037!
А междувременно Алекс го отнесе… но го преглътна, засмя се и продължи (девил)
Западен парк - 29.01.2010

1 коментар:

Анонимен каза...

Е как, страшен е Западен парк. :) Лошото е, че в случая думата страшен я използвам в прекия й смисъл, предвид някои споменати и в блога причини. Но сигурно има и някой макар и по-труден за откриване ъгъл, от който нещата изглеждат малко по-розови. ;)
P.S.: Между другото истинската причина да пиша (освен че ме вълнува и западният парк, близо до който живея и аз) е, че виждам, че тук си влизал (или поне писал) по-често в сравнение с форума на хитман hitmanbg.forumer.com и ми се искаше, ако нямаш нищо против разбира се, да погледнеш едно ЛС, което съм ти пратил там. Благодаря ти предварително.